?

Jeg sliter med å få orgasme, er det fordi jeg stresser for mye?

Kvinne 25 . 10 Desember 2019
Spørsmål

Hei, Jeg sliter med å få orgasme/bli kåt. Jeg har bare hatt sex et par ganger, men har prøvd å få det til på egenhånd både med og uten vibrator. Jeg får ofte lyst til å bruke vibratoren, men er ikke spesielt kåt når jeg begynner. Syns vibratoren gir en god følelse, men rett før jeg tror orgasmen kommer føler jeg at det blir for intenst og stopper/orker ikke mer. Tror nok jeg stresser litt for mye eller ikke er kåt nok. Har dere noen tips som kan hjelpe? Hadde også en litt ubehagelig opplevelse da jeg sist hadde sex. Jeg var ikke våt nok og fikk derfor ikke penis inn i skjeden. Dette har stresset meg litt på om jeg kan ha vaginisme, men har ingen problemer med tampong og får fint inn et par fingre. Kan jeg ha det likevel? Jeg har avstått fra sex pga. dette og føler jeg må øve litt og bli kjent med meg selv før jeg er klar for sex igjen

Kvinne (25)
Helsesykepleieren svarer
Hei

Flott at du ofte får lyst til å bruke vibratoren! Stimulering av klitoris ved hjelp av vibrator kan vekke orgasmerefleksen. Mange opplever at direkte berøring av klitoris derimot kan bli for intenst, ja nesten ubehagelig, så kjenn etter hva som er best for deg. 

Du skriver at du stresser mye i forhold til å få orgasme, svaret kan faktisk ligge der. Ingen kan tvinge frem orgasme dersom hodet er et helt annet sted. 

Jeg skjønner at forrige samleie ble ubehagelig for deg. Det er ingen grunn til å tro du har vaginisme. Penetrering blir ikke godt for noen dersom man ikke er våt nok! Mange liker å bruke glidemiddel også, for da blir det ofte mer følsomt. 

Du skriver at du må "øve litt og bli kjent med meg selv", ja der kom du med "oppskriften" selv. Bestill gjerne time hos helsesykepleier, enten det er i din samskipnad eller på helsestasjonen der du bor dersom du ønsker veiledning og/eller råd. 

 

Med vennlig hilsen 

Helsesykepleier

 

Finner du ikke det du leter etter?